onsdag 10 september 2014

Vecka 37: Allting borde förpackas på tub


Vecka 2 på bloggens nyuppstart tänkte vi lägga på de mer okända artisterna och deras medium Youtube. Detta medium har däremot visat sig vara något av ett tveeggat svärd då det visserligen ger utrymme till nya talanger men samtidigt är anledningen till att Justin Bieber anses/ansågs vara artist.
Varje minut så läggs det upp cirka 1800 timmar med videos på youtube, det är fakta som jag själv har hittat på men med stor sannolikhet stämmer. Onsdagsmusik har däremot aldrig varit känd för att faktakolla något, utan vårt mål idag är att länka till några av våra favorityoutubeartister.


Världens mest visade video
Från andra sidan vår planet, närmare sagt Nya Zeeland, kommer vårt första bidrag till detta youtubepartyt. Matt Mulholland är en skön snubbe som förutom att vara väldigt musikalisk även är komiker, en ganska grov komiker…
The feels
Oavsett har han skapat en hel del otroligt sköna videos med väldigt stor varietet. Alltifrån vanliga sketches, videobloggar, musikvideos, covers, egna låtar, japp en sörja massa videos och ett ställe man lätt fastnar på. Här har vi gjort ett urval:
En annan skön kanal som också blandar lite covers och egetskrivet material är Cuckoomusic. Cuckoo själv är som namnet tyder något av en speciell herre med ett stort skägg. Hans musik är ganska blippbloppig med mycket improvisationer, ett måste är att se hans remix på "Wrecking Ball" nedan. Han gör dessutom en hel del tutorials för olika instrument, kul.







Top3: videos som vi inte orkade skriva om men ändå är bra: 
A New Error - Piano Cover
Pikachu Song Ett tredje band som använder tuben som sitt medium är Cold Void, som består av konstnären Rafaël Rozendaal och en person som heter Luuk Bouwman. De gör minimalistisk ambient synthmusik, och deras videor är enligt mig lika mycket del av musiken som själva ljudet. Videorna är också baserat på Rozendaals konstverk. Njut av tillexempel Perfect Vacuum eller varför inte Death Mirror? De har även gjort ett ganska märkligt men häftigt "liveframträdande", ja det behövs citationstecken där. Ett självspelande piano var programmerat att spela några av låtarna, och det hela blir en ganska spöklik upplevelse. Kolla in videodokumentationen HÄR!
Cold Void spelar live. Typ.
Sist men inte minst så får vi lov att bjuda på en litet klickmonster, som delades friskt för några år sedan. Nämligen Alexa Narvaez och hennes pappa Jorge. Man får ha ett hjärta av ren skär jävla granit för att inte smälta av deras cover på Edward Sharpe and The Magnetic Zeros 'Home' - kolla https://www.youtube.com/watch?v=L64c5vT3NBw. Sedan dess har de gjort väldigt många covers, och blivit youtubekändisar. Men ovanstående länk leder till den första väldigt fina videon, som kan ses om och om igen. Och om igen. Allt det bästa, hörs nästa onsdag! Över och ut. The truth is out there - on the tub. Puss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar