onsdag 8 oktober 2014

Vecka 41 : More is MORE




Skärp dig, Ludwig Mies vad der Rohe!
Efter förra veckans tema “Less is more” fick vi en del kritik ifrån en våra läsare i stil med “hey douchebags, ni vet väl att less is less och more is more”. Eftersom vi inte vill peka ut någon för deras kritik så kan vi kalla honom Anders Andersson. Trots att vi inte oftast lyssnar på någonsorts kritik och mest gör som vi själva vill har “Anders” denna gång fått oss att lyssna och dessutom ändra oss. Denna veckans tema är därför More is MORE och kommer handla om musik som är intensiv och stökig.

Först ut är svenska Dirty Loops som blev virala med en youtube-cover av Lady Gagas Just Dance. Bandet är uppbyggt på trummor, en blandning mellan ganska jazzig bas och slap bass och sköna synthmattor. De är ganska svåra att prata om då de blandar fruktansvärt många musikstilar(fusion…) därför radar vi upp våra tre favoriter från deras första och senaste album Loopified som släpptes i maj. Deras manager är Andreas Carlsson(idoljurymedlemen) vilket jag tycker är lite roligt för jag trodde verkligen inte att han sysselsatte sig med musik mer än att klaga på den. Kolla in låtarna Lost In You, Hit Me eller Sexy Girls.

Är detta framsidan till en ny Twilight-film? Nä, det är ju bara det intensiva bandet Dirty Loops!

Nästa band som fortfarande är relativt okända är KOTA som är en förkortning för Kids Of The Apocolypse, en anledning till att de är okända är att de hittills inte har släppt någonsomhelst info om sig själva. Deras soundcloud säger att de är baserade på Grönland och på deras fruktansvärt snygga hemsida (kidsoftheapocalypse.org) finns heller ingen information.

Vi diggar KOTA:s estetik.


Någotannat vi uppskattar är deras snygga musikvideor och deras massiva ljudbild. KOTA blandar evighets-tunga beats ackompanjerat med brass med brytningar där vackert pianospel tar över.
Hur kommer sig det då att KOTA är med på veckans förslag, jo det är första gången på länge jag har fått gåshud av musik, nuff said! Kolla även in deras video till EMPIRE, genom att klicka HÄR. Vidare från KOTA till ett annat band vars namn ska skrivas i CAPITALS (iallafall på skivomslagen). Nämligen Göteborgs-baserade: GOAT. Där snackar vi intensiv, galen, stökig och asbra worldrockelectro. Om ni fattar vad jag menar. Antagligen inte, GOAT är svårt att beskriva i ord och måste upplevas. Lyssna först och främst på skivan World Music med låtar som Goatman och Golden Dawn. Här kan ni också se ett skönt live-framträdande med GOAT:

Ett band som vi aldrig trodde skulle nämnas i den här bloggen är Mr. Bungle. Men nu sker det. När läsarna bad om stökig musik så är de ett av de första som dyker upp i huvudet. De är egentligen mer stökiga än bra, men, “you asked for it” så att säga. På något sätt uppskattar vi ändå deras musik. Tempoväxlingar mitt i låtar, märkliga ljud, distade gitarrer, skrikiga och vrickade texter. Ta er an låtar som Egg och Stubb - A Dub från 1991 och checka relativt lycklig in på mentalsjukhuset.
Mr. Bungles skiva Mr. Bungle.
Mindre stökig, lika intensiv och mycket (alltså MYCKET) bättre är Dödens Dal. Musiken kan kort beskrivas som mörk, sorgsen, episk och fantastisk.  Dödens Dal är ett relativt nytt projekt av svenska Rikard Jäverling och Henrik Von Euler och ska enligt uppgift handla om en vän som har gått bort. Hittils har två skivor släppts; Gå ensam förbi horisonten och senast Korsa jord, luft, is. Båda skivorna är jättejättebra och de gör sig bäst genom att lyssnas på från början till slut, som man gjorde innan spotify:ering av våra liv, men om jag ändå ska nämna några enstaka låtar så får man inte missa Det Står Skrivet och Ögat I Nacken. Men som sagt, det är lite som att tipsa om en bra bok och sedan specificera vilka kapitel som är bäst. Bäst blir de som en helhet.
Omslaget till Dödens Dals debutskiva. 
Nu får vi nog runda av här i veckans Onsdagmusik, innan det blir så intensivt så vi imploderar av intensivitet. Intensitet?
Och innan vi tackar och bockar så måste ni ju ha länken till veckans spotifylista, där alla tips (som finns på spotify, KOTA får ni nog söka efter själva med ljus och lykta) finns samlade:

-------------------------->Onsdagsmusik v.41 : Musikkaos


Allt gott, HÖRS nästa vecka!
Pussar
Rille & Jojje




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar