onsdag 29 oktober 2014

Vecka 44: Öronbrus i samtiden

Kära bloggläsare! 
Veckans tema(öronbrus i samtiden) kommer inte handla om vilka kändisar som har fått tinnitus utan istället ställa frågan: Vad lyssnar Richard och Johan på just nu?
Just nu! och nu! och nu nu nu!
Alltså temat är inte tinnitus
PART ONE: JOHAN Eftersom jag Johan är en så kallad student och har en så kallad tentaperiod för tillfället är tiden knapp till musikletande, den lediga tid jag har är minimal och spenderas mest på kattklipp på youtube eller liknande prokristination. Därför lyssnar jag för tillfället på en del gammal musik, en del ny och en hel del jazz. Vi tar det i oordning.


En del ny musik:

Först vill jag göra en shoutout till artisten “Hats”, vilket brilljant namn och vilket skönt sound dem har(ganska Lo-fi och med en gnutta niottiotalsdrömmar men på ett bra sätt). Deras EP Hide Away släpptes nu i februari, min favoritlåt hittills har varit “Let me in”. Bandet består av två bröder som fortfarande pluggar loss(som jag med skillnad att de är begåvade).  


Mitt andra nya tips är Mario Airlines - Razor1911 Keygen Edit ursprungligen av Dubmood, hittade den här godbiten för någon vecka sen och vi glömde helt enkelt ha med den på vårt “8-bitars/tv-spels”-tema som vi hade för ett tag sen.
Förvånansvärt lite googlande behövde för att hitta den här bilden
En del gammal musik:
Här kommer mest ett tips och det var inte speciellt gammalt, men jag vägrar att skriva om mitt bloggupplägg. Bandet heter iaf Metronomy och är londonbaserat och kretsar främst runt en snubbe som heter Joseph Mount. Deras senaste skiva Love Letters tycker jag har varit grym, enkla melodier och melankolisk sång, en höstskiva helt enkelt. Deras tidigare skivor är mer experimentella och jag tycker inte om dem speciellt mycket.
PK (Metronomy)
En del jazz:
Spam-Boo-Limbo som Esbjörn Svensson trio sa, får börja min lilla jazzkolumn. Raskt vidare till min favorit jazzpianist Bill Evans, av honom får ni en tolkning av M.A.S.H. themet.
Sen får vi ju inte glömma Monica Zetterlund som spelade med Bill Evans i den här låten: It Could Happen To You.

Bill jazzar på
PART 2: RICHARD
Person nr 2 i den här bloggen, Jag Richard, som typ är student fortfarande men ändå inte alls, har också väldigt fullt upp för tillfället och jobbar med olika saker ungefär klockan 9.00-21.30. Musiken som flödar olika spelare och dylikt är ganska varierande. När jag är hemma och skriver något mejl/ansökan/allmän klagan så lyssnar jag mycket på Vitesse. Inte 80-tals-rockgruppen utan 00-tals-synth-artisten. Speciellt skivan What Can Not Be, But Is... är grym! På den finns t.ex. en helt sjukt bra cover av Springsteens "Unsatisfied heart". Här har ni den på youtube också om ni vill kicka igång den medans ni läser vidare.
Vidare, när jag går till min ateljé lyssnar jag just nu på vad som ryms i min gamla vackra MP3-spelare från Creative, som håller än trots alla strapatser den varit med på.

Creative Zen Stone Plus. Tål att tappas från 10 meter ner i asfalt, ligga ute i fukt i en vecka, kan förvaras i mun. Batteritid typ två veckor.

Iallafall, jag har inte bytt ut musiken på den på ett tag - så i morse lyssnade jag t.ex. på skivan From the Valley to the Stars av Perro Del Mar. Väldigt bra, fortfarande!
Väl framme i ateljén är det lite beroende på vem som är inne och vad de vill lyssna på. T.ex. har Iggy Pops nya radioprogram på BBC rullat friskt. Men idag fick jag bestämma lite och då kördes denna på repeat. Typ världens bästa låt. Vet typ inget pm bandet, hittar de inte på spotify. Men iallafall, let's give it up for.... Moses med "Black Man"!


Det var allt för mig/oss. Här har ni veckans lista, med lite av det som nämnts i veckans avsnitt. Hörs om en vecka. Ha det helt fantastiskt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar