onsdag 5 november 2014

Vecka 45: Öhhh

Livet som bloggkonstnär är inte alltid helt kompatibelt med ett vanligt liv, speciellt inte om man likt Richard och Johan inte är av den planerande typen. Vi försöker dock alltid ha full transparens mot våra läsare/lyssnare om än en något kryddad version av transparens. Så får att göra en kort historia lång är Richard på resande fot mot Köpenhamn där han ska äta röödpölze och dricka pils som bara Richard kan. Johan har däremot varit på musikäventyr ute i Linköpings studentliv, mer om det senare. Det sammankopplande i dessa historier är att detta blogginlägg helt glömdes bort, det blev ett blogg-o-inlägg?? Dock i vanlig Onsdagsmusikstil försöker vi rädda situationen med 1 del flum, 2 delar musik och 1 del glögg(de säljer glögg på systemet numera, julen är kommen).
Bra bloggvirke
Richard tipsar om:
Alla så har vi ju haft en vän som heter Björn, personer som heter just Björn är i 10/10 väldigt sköna personer även om de ofta har en något kryptisk och bohem sida. Detta är ju givetvis bara fördomar men det är något jag väljer att tro på. Alla känner helt enkelt en Björn, därför ter det sig givetvis att bandet Björns Vänner måste ha väldigt många medlemmar, antagligen flera tusen(kanske miljoner). Trots detta enorma antal medlemmar så lyckas de ändå skapa väldigt bra musik, denna vecka så tipsar vi om en låt från deras nya skiva som de släppte denna höst, skivan heter Ni har stulit våra drömmar och nedan så länkar vi till titellåten Stulit mina drömmar:

Johan tipsar om:
Först tänkte jag givetvis berätta om att jag var på en grym konsert ikväll med en musiker ifrån Storbritannien som heter Sam Kirk, han ackompanjerade sig själv med både banjo och bas. Väldigt skön souligt sound med lite reggaetoner gömda någonstans, här kommer en länk till hans gamla band Injured Birds för dessvärre finns ingenting bra inspelat av hans solokarriär än. Tryck nedan för lite eargasm:
Resten av blogginlägget tänkte jag fokusera på en speciell bit hårdvara som jag tycker verkar väldigt intressant, det är en liten bygg-det-själv-kit-synth som är arduinobaserad. Denna lilla synth heter Nebulophone och kostar ungefär 400-550kr beroende på om man vill bygga den själv eller få den färdigbyggd. Anledningen till att just denna är vad vi på onsdagsmusik anser är "häftig" är att den låter förvånansvärt stort/fylligt för det billig priset, dessutom har den också många funktioner för att vara så billig. Här kommer Johans favoritklipp ifrån the Nebulophone:
1. Cuckoo kör lite Nebulophone med sin Octotrack
2. OK Ikumi - SK-1 & Nebulophone Improvisation
3. Sense - Nebulus2Phone
Nebulophone: det kidsen snackar om
Det var allt för onsdagsmusik den här veckan, peace out pöbeln!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar