onsdag 7 januari 2015

Vecka 2: Skogen-edition


Idag har vi tema ‘Skogen’ i onsdagsmusik. Skogsmystiska låtar, eller bara låtar om träd utlovas. Skogen är ju plats för sagor, svampplockande och kontemplation. Vi hoppas inlägget kan göra detsamma och att det får följa med dig ut i dina lurar nästa gång du knallar ut i naturen.
Massa trän överallt är det i skogen
Den första låten vi vill flagga för är Emil Jensens Jag har vaknat i naturen utan att ha en aning om var jag är från den 8 år gamla skivan “Orka då”. Det är en fin instrumental slinga som andas popmystik och givetvis är titeln viktig för innehållet - men vi tycker den kännns SKOG.
Ännu mera Skoog
Vi hoppar direkt vidare till superhiten White Winter Hymnal av Fleet Foxes. Hela Fleet Foxes andas ju naturalism och skogen känns ständigt närvarande. 
Meeeeer!
En annan som gjort mycket låtar som passar i en lite mera rymdfuturistisk skog är Sagor & Swing. T.ex. låtarna Landet bortom landet Bortom och Bortom landet bortom landet Bortom skulle vara perfekta att ha i lurarna när man går vilse i en energiskog på en annan planet. Men - det finns många bra låtar och har man inte lyssnat på Sagor & Swing innan är det en fantastisk värld att dyka ner i.

Det går heller inte att prata om skogen och inte nämnja Enya. Hon ÄR ju skogen på det mest episka och mest fantasy-aktiga sättet. Här har ni t.ex The Memory Of Trees. Njut och tänk att ni blickar ut över en nyfunnen Alvby.
Klassisk Enya
Vad kan man då annars göra när man är vilse i en skog, jo man kan bygga sig en trädkoja. Låtar om trädkojor finns det ju flera hundra men här kommer topp 3 trädkojor. Först ut är Treehouse futurecop som är en underbar instrumental slinga med mycket stråkar och brassssss. Sedan kommer glädjesprudlande I´m From Barcelona och deras låt *trumvirvel* Treehouse, mycket glad låt av sköna 40 mannabandet I´m from Barcelona. Mycket bra live är dom också. Sist ut kommer myslåten Two Hearts med Theodore Treehouse, Treehouse i artistnamnet där. Lite småflummig folkpoppig rock.

Sist min inte minst har vi veckans playlist ----> Onsdagsmusik v.2: SKOGEN

Glöm inte heller Skogh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar