onsdag 14 januari 2015

Vecka 3: ~ Synthwave ~


Hej kära läsare! Idag så skriver vi om Synthwave, enligt många den nya vågen av musik inom synthschangern. Den fick ju som många är medvetna om ett uppsving iochmed filmen Drive från 2011 med gullungen Ryan Gooseling. Meta att vi pratar om filmen Drive på driven(där vi skapar alla våra inlägg). Synthwaven kom ursprungligen som en avknoppning ifrån New Wave som var poppis på åttiotalet, framförallt är den mer elektronisk och mindre rockig än New Wave. Just nu skapas väldigt mycket musik inom denna schangern och det tänkte vi uppmärksamma i dagens inlägg. Vi kommer främst att släppa en skön playlist, som innehåller både nytt och gammalt, men även prata lite om de olika banden. Listan hittar du längst ner i inlägget.


Kebu har mycket synthar. Bra musik gör han.

Svensk Synthwave görs mest av ganska små artister, främst för att det är ganska få som lyssnar på det här men också för att mainstreammedia inte riktigt har fastnat för stilen. Mitch Murder som bor i Stockholm, gör instrumental musik och en ny favorit hos oss är en remix som han gjort, kommer här https://soundcloud.com/daataa/retry-ost-love-is-gonna-make-us-stronger-mitch-murder-remix Mycket sköna åttiotalssaxofoner!
                                               
                                                             Waveshaper - Stockholmsbaserad synthig wave.

  
Ljuva 80-tal... Typ.

En annan svensk artist är Waveshaper, som bara använder sig av analoga synthar, för er som är ovetande om analogt och digitalt så kan man väl säga att man är mer pretto om man använder analoga synthar, för de är fruktansvärt mycket dyrare. Musikkännare(som jag och Richard) anser givetvis att analogt låter lite bättre. En riktigt bra låt är So French Disco – Waveshaper väl värt en lyssning.


OCH! Framförallt ---------------------> HÄR HAR NI LISTAN DEN HÄR VECKAN. Vi tycker den blev riktigt bra och skön faktiskt. Slit den med hälsan.------------------>  Onsdagsmusik v.3: Synthwave

Puss och kram. //Jojje & Rille
ps vissa låtar kanske du vill definiera mera som new wave / new romantic / chill wave eller liknande men är du en sådan människa så ber vid dig chilla lite. ds


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar