onsdag 25 februari 2015

Vecka 9: “Hip Båt”

I´m on a BOAT! Denna onsdag är en speciell dag, för ett tag sedan så fick vi vår 50e like på vår facebooksida. Helt klart en milstolpe, sen dess har vi på onsdagsmusik velat göra något speciellt för denna 50e person och idag är denna dag. Därför så är det Carl-Philip som idag väljer tema och även gör ett gästinlägg. Det tema som Calle önskade var givetvis hip hop och båtar. Vi på onsdagsmusik har tolkat detta som en kombination och antagit utmaningen. Men först så får Calle ordet:
Enda ickesexistiska båtbilden när man söker på hiphop+boat+yacht

Gästbloggaren

Hej Onsdagsmusikare! Idag är det jag, Carl-Philip, som får gästblogga. Varför? Jo jag blev den ärade 50e följare på deras facebooksida! Skamligt, tycker jag, att de inte har fler följare som de såklart är värda. Så jag tycker ni kan börja med att ta en minut och glida in på deras facebooksida och slänga in en like!

Kul att få gästblogga är det i alla fall! Mitt första blogginlägg någonsin. Känd för att särskriva så jag vill inte veta av några sådana kommentarer.
Jag funderade lite på vad jag skulle ha för tema på detta inlägg. Tyvärr har mitt musiknördande försvunnit lite det senaste året. Så jag började fundera lite på när jag njöt som mest av musik genom mina år. Kom fram till att det har varit under somrarna i vår båt. Vår båt har en stor baslåda. Därför har det alltid blivit lite mer musik åt hip hop hållet eller bara något med mycket bas i. Därav temat Hip båt (ordkombo som Johan ska ha all cred för!).
Första låtarna som jag direkt kopplade till mitt tema är (utom den självklara”I´m on a boat” ) Lupe Fiasco – Sunshine. Det har alltid varit något speciellt att vara ute på sjön, spela lite kort med några kompisar och sen höja volymen när den här slår på. Kanske är något med namnet som passar in bara, vet inte.
Listan är lite lång för att nämna alla låtar och det var verkligen svårt att sålla. Men om man som jag gillar en låt med sådär sanslöst mycket bas i så ska ju Dead prez – Hip Hop helt klart nämnas. Denna låt fick alltid hela båten att vibrera. Låten skapade till och med så mycket bas att vattnet började vibrera. Detta är den enda anledningen till varför jag ramlar på wakeboard. Så därför bevisar jag att faktiskt vattnet vibrerade med bilden nedan.
Calle på brädan!
Nu måste jag tyvärr avrunda. Om ni vill lyssna på en låt som jag hade på repeat runt 8an så är det Hey mama av Kanye west som gäller.
Jag tackar för mig. Detta var kul! Tror inte att grabbarna brukar köra så mycket hip hop så hoppas att ni gillar spellistan.
Ha det bra så länge!
/Carl-Philip
                                                                                      
PS. denna youtube video kan inte undgås under detta tema! DS.

Johan Först ut är givetvis Lonely Islands I´m on a boat, vilket känns nästan lite smutsigt för att den är så given på den här listan. Detta är väl antagligen en av de första Lonely Island hittarna,  Nedan så får man se videon till denna.


När nu I´m on a boat är avklarad blir det plötsligt svårare, det är mer Richard som är hihop-specialisten och jag är mer av en cykelperson när det gäller transportation. En annan person förutom mig, Calle och Richard är ju Notorious B.I.G.(snygg övergång) och han gjorde låten Hypnotize vilken egentligen inte handlar så mycket om båtar utan mer om öh hiphopgrejjer, däremot så i videon får man se not BIG i en riktigt skön miami-lifestyle speedboat. Se nedan för att titta in lite old school hiphop.

Sist ut från Johans tips är skivan B.O.A.T.S II  #METIME av 2 Chainz, mest för att skivan heter något med båtar, har lyssnat loss lite och inte hittat något som handlar just om båtar men här kommer en topp-3 Johan lyssnar på en hiphopskiva:
1. Black Unicorn – 2 Chainz, Chrisette Michele, Sunni Patterson
2. Feds Watching – 2 Chainz, Pharrell Williams
3. Mainstream Ratchet – 2 Chainz


Richard kommer här in klockan 23:30 på Onsdagen och ska börja skriva och posta inlägget på en halvtimme med allt vad det innebär. It is ON!

HipHop och båter känns ju som en ganska flummig och rätt kontrastrerande ämnen, men jag tänker direkt på “212” av grymma Azelia Banks. Låten är en riktig fuckoff-dänga till haters och andra, och i den rappar hon till och med “This ship is mine - MINE!”  Ja, jag fattar att det inte är en båt i bokstavlig mening, men snälla - ge mig lite spelrum här.
Banks i cool tröja och allmänt cool!
Vidare sådär i rödaste rappet som vi befinner oss i, jag har sedan länge skippat 00:00-gränsen, förresten, så är här den instrumentala men ändå hiphopiga Fresh Off The Boat med Trampboat, som jag tror kom typ 95.

Nu får jag nog skippa båt-temat tyvärr, men det kommer inte hindra mig från att välja mina fetaste hiphop-låtar:
1. Da Youngsta's – Crewz Pop - En underbart fet låt besjungen av en bortglömd 90-tals-barn/youngteen-trio som inte slog lika hårt som Kriss Kross. Men, de är sjukligt mycket bättre. I denna låt gör också Naughty by Nature ett gästspel, bara en sådan sak. Kan tipsa vidare om videon som är ett mästerverk i sig: 2. Silvana Imam – Svär på min mamma - Imam har under 2013 och -14 seglat upp på den svenska hiphop himlen och det är fett. Ofta lite laidback-rap men med hårda texter. Vi här på Onsdagsmusik spår en ljus framtid för Imam och hon gör dessutom hela hiphop-himlen ljusare. Snoop spelade förresten hennes musik när han var och DJ:ade i Göteborg.
Silvana är cool

3. Eazy-E – Boyz-N-The-Hood - Inte lika nyanserat och smart som Imam men fan vilken låt det här är. Detta är den censurerade verisionen. Sök på youtube för den andra.

4. Zacke – Mammas nya kille - Också svensk hiphop. Asrolig låt, feat. Frej från Maskinen/Slagsmålsklubben/Far&Son och så vidare. Låten beskriver ett barns känslor inför sin mammas nya kille.

5. Onyx – Slam - Den argaste hiphopgruppen. SLAM!
Onyx

6. Naughty By Nature – Hip Hop Hooray - Nästan lika fet som Da Youngstas!

7. Public Enemy – harder than you think - Japp. Beskriver väl veckans tema också.

SÅ!  Det var det, ha en go hiphoppig vecka både på båtar och på land!

/Rilsan och Jöjsen

Här har ni veckans tunga spotifylista, BOYAAA: Här finns såklart alla låtar och så: Onsdagsmusik v.49: "Hip Båt"
Ps. 
Vi gillar gästbloggare, hör av dig om du är sugen att ge onsdagsmusik just din personliga touch!
ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar