onsdag 11 april 2012

Vecka 15: Metablogg-blogginlägg

RICHARD OCH JOHAN SÄGER

Hej! Idag är det båda vi som skriver för vi är på samma plats samtidigt! Förut har vi alltid varit på olika platser vilket ofta har lett till fruktansvärd frustration då Richard ofta skriver sitt inlägg innan Johan och snor hans musiktips. Men nu är det samlad kraft som gäller.


Vårat upplägg idag är att istället för att skriva om ett specifikt tema om musik tänkte vi skriva om bloggen och hur det har varit att skriva de här första veckorna. Det kommer väl bli lite meta på något sätt. Ett blogginlägg om bloggen där vi samtidigt nämner lite höjdpunkter och lite lågvattenmärken som har varit de senaste veckorna samt tar upp lite bakomkulissen-grejor. Men för att inte helt tappa bort musiken i någotsorts pretantiöst meta-upplägg ska vi även tipsa om just meta-musik. Meta-musik är ju vad vi alla vet musik som handlar om andras musik.
Här skriver vi inlägget som ni läser nu. . . META!

Höjdpunkterna:
Vecka 12: Vårens Primörer - detta är ett skönt inlägg tycker vi båda. Vi tipsar om ny och aktuell musik, både lite obskyrare som t.ex The Robot Ate Me som mera komersiell som Deadmau5. Detta var ett viktigt steg i bloggens inlägg, att faktiskt kolla på vilken musik som släpps just nu - istället för att bara solka ner sig i gammal skåpmat. Något roligt med det här inlägget var att Johan hittade Musette samma morgon som inlägget lades upp, en artist som både vi två har lyssnat på sen dess.
Vi kommer återkomma till detta tema då och då, det känns som om det kanske är det mest intressanta för folk att läsa.



Bästa albumkonsten
Vecka 13: Party Rocking - ett skönt inlägg om saker som funkar på fest. Inga konstigheter. Mycket olika musik här också som gammal svensk punk (Tant Strul) och nyare amerikansk klubbmusik (Girls n Boomboxes). Det är lagom längd på inlägget och inte så mycket halvtrist text att jobba sig igenom, som det ibland kan bli när man skriver loss.


Vecka 7: Bögig Synth - Vårat allra första inlägg och det som absolut fick bäst respons, vilket kan bero på att det var mega-hypeat. Läser man det, märker man ändå att vi har kommit ganska långt på den här korta tiden. Men även om första inlägget är lite stapplande så nämns en hel del bra musik som åttiotalsnostalgibandet Futurecop! och Richards favoriter Magnetic Fields.

Lågvattenmärkena:
Vecka 10: Udda och obegripliga språk - Här kan man undra vad sjutton vi tänkte. I någonsorts musik-elitism så tänkte vi nog att vi skulle bredda eran musiksmak till andra språk och nya kulturer. Men faktum är att texten i en låt är så otroligt mycket att det är nästan lite svårt att uppskatta musik som man inte fattar ett dugg av. Det kan ju rätt och slätt vara så att man lyssnar på någon vars text är ungefär lika intressant som Tomas Ledins nya singel om sommaren. Det var en fin tanke att börja med men det är brist på bra musik som inte är på svenska eller engelska. Skärpning världens alla folk!

Vecka 11: Musik som skapar glädje - Ett riktigt dåligt inlägg. Richard har länkat fel i sitt inlägg, när det pratas om Daddy Boastin och hela inlägget känns slarvigt. Det känns också som en konstig grej att det finns en speciell sorts musik som skapar "glädje" vad det nu är. Richard babblar på om någon konstig MP3-spelare vilket är helt irrelevant. Det enda som är bra och roligt är egentligen att Johan tipsar om E-types fantastiska Princess of Egypt. Egentligen den enda låten inlägget som ALLA blir glada av på riktigt.
E-Type du gör oss glada
Bloggstressen: Även om vi tycker att bloggen är väldigt rolig att göra så blir det ibland extrem ångest och superstressigt när ett nytt inlägg ska pressas fram ur ibland ingenting. Ingen av oss är några planerare och lämnar ofta saker tills sista sekund, vilket ställer till en del problem. Det har också hänt att (som nämns i början på inlägget) att vi skriver om exakt samma saker utan att vi själva vet om det och tvingas ändra i sista sekund. Oftast att Richard snor det Johan tänkt skriva om. Detta var extra tydligt i "Udda och Obegripliga Språk" då Johan inte hade en aning om vad han skulle skriva om efter att ha läst Richards inlägg och vi var tvungna att panikspåna fram några andra okända artister.
Johan under v 10
Meta-Musik
Det finns ju en hel del musik som handlar om andras musik och det tycker vi är ganska roligt så det ska vi tipsa om här.
Först ut är Daft Punk Is Playing At My House med LCD Soundsystem, här handlar det ju inte specifikt om Daft Punk mer än att det spelas deras låtar.
I Popular Mechanics For Lovers av Beulah så sjungs det om tidigare ganska ofta nämnda 69 Love Songs  i textraden:
"I heard he wrote you a song, but so what?
Some guy wrote sixty-nine, and one just ain't enough."
Daft Punkt spelar i mitt hus

Det var många som klagade på att Oasis snodde riff från John Lennon-låtar, så som en motaktion mot det så snodde dem början på Imagine helt rakt av och satte den först på deras låt Don't look back in anger. Ganska kul.

Nu är det dags att avrunda vårat första helt gemensamma och kanske något märkliga inlägg. Vi har gjort en Best Of Edition av de tidigare spotifylistorna (meta!), bara det bästa alltså du hittar den här:
Onsdagsmusik v 15 : 'The best of' edition
Glöm inte att "gilla" oss på fejjan också, det gör du här---->
http://www.facebook.com/Onsdagsmusik 

Nästa vecka är ordningen återställd och vi är återigen på olika delar i världen. Håll ut tills dess nu och ha det riktigt bra!

Stay tuned
Wednesday is just a week away





3 kommentarer:

  1. Haha! Skönt meta-blogg-inlägg! :D Ni skriver roligt och jag läser alltid bloggen så ofta jag kan :) En hel del sköna musiktips dyker också upp! Men även om man inte alltid gillar allt så är det alltid en behållning att läsa det ni skriver :)

    Jag måste säga att jag dock misstycker vad gäller lågvattenmärke #1. Det var väl inte så illa om udda och obegripliga språk? (länken i inlägget här leder dock till party rocking, just sayin') Devandra Banhart och Sigur Rós, bättre än så blir det väl inte? Jag tyckte iaf om det inlägget :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha! Kul att du läser bloggen :)
      Aha, skit har vi länkat fel? Blogspots sida är obegriplig!

      Radera
  2. Dessutom skrev vi inlägget på en mac. Applegrejjor funkar aldrig!

    SvaraRadera